Styrelsen fr.v: Lars Larsson, Ove Anonsen, Peter Candell, Arnfinn Fredriksson och Tommy Bergström.

Styrelsen fr.v: Lars Larsson, Ove Anonsen, Peter Candell, Arnfinn Fredriksson och Tommy Bergström.

Genomgång av årets ansökningar

Onsdag den 1 december samlades styrelsen för Robert & Anita Ahlgrens Donationsfond på Högbo Brukshotell för att gå igenom de ansökningar som inkommit i år.

Årets ansökningstid pågick t.o.m. den 31 oktober och styrelsen har ett antal ansökningar från entreprenörer i vitt skilda branscher från både Gästrikland och Hälsingland att gå igenom. Fondens syfte och ändamål är att ekonomiskt stödja företag och organisationer med verksamhet i Gävleborg och som har ambitionen att växa internationellt.
 – En idealisk ansökan skall visa att företaget har en affärside som fungerar, dvs företaget skall vara förbi start-up skedet, säger Peter Candell, ordförande i styrelsen. Vidare är det ett krav att det skall finnas ambitioner att växa internationellt. Sedan ser vi ju också gärna att företaget sätter hållbarhetsfrågor högt på agendan och att vårt bidrag kan leda till fler arbetstillfällen i Gävleborg.

Vilka som får anslag från fonden kommer att meddelas i början av nästa år.
– Det som varit positivt med årets kandidater är att vi fått några nya intressanta ansökningar. Vi önskar dock att intresset kunde vara ännu större och att flera skickar in ansökan det kommande året, hälsar Peter.

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK