Hälsosamt med Humm Kombucha.

Hälsosamt med Humm Kombucha.

Hälsosamt med Humm Kombucha

Robert & Anita Ahlgrens Donationsfond stödjer och uppmuntrar företag, organisationer och privatpersoner att växa på nya marknader utanför Sverige. När nu utdelning sker för tolfte gången har sju aktörer beviljats ekonomiskt stöd för sina planerade expansioner. Ett av dem är Gävleföretaget Humm Europe.

Vad gör ert företag och vilka är era affärsområdena?

– Vi tillverkar och säljer drycken ekologisk Humm Kombucha i olika smaker som idag är marknadsledare i Sverige. Vi har en helt ny ekologisk produktionsanläggning på Ersbogatan i Gävle som stod klar 2017.

Vad är Kombucha?
– Kombucha är en fermenterad dryck som innehåller höga halter av näringsrika ämnen såsom probiotika, antioxidanter, mineraler, nyttiga bakterier och vitaminer. Drycken framställs med hjälp av sötat te och jästkultur (även känt som scoby). Den enzymrika drycken smakar inte bara gott, den gör även gott för matsmältning och immunförsvar. Resultatet blir en uppfriskande, ibland något söt och lätt bubblig dryck.


När startades företaget och hur många sysselsätter ni?

– 2015 startades företaget och 2017 började produktionen i Gävle. Idag är vi fem personer som jobbar i företaget men vi har även vår samarbetspartner och delägare Löfbergs som är vår säljkår på svensk dagligvaruhandel.

Hur ser de närmaste planerna ut?

– Det är att bibehålla och utveckla vår position som marknadsledare i Sverige. Vår expansion utanför Sverige har börjat i UK och Finland med en testförsäljning i UK och tre produkter listade på Kesko i Finland. Vi kommer fortsätta marknadsföra och sälja på befintliga och nya marknader utanför Sverige framöver.


Vad är målsättningen i framtiden?
– Vi är bara i början av vår resa och fokus är att utveckla befintlig försäljning på våra traditionella marknader. Nästa steg är att expandera försäljningen till nya målgrupper och konsumtionstillfällen i nya förpackningar, både i Sverige och för export.

Har ni något övrigt att berätta?
– Att det aldrig har varit godare och lättare att vara hälsosam = Humm Kombucha!

För mer information:
Anders Bäckström
COO
Humm Europe AB
Ersbogatan 18
802 93 Gävle, Sweden
M: +4670 1802133
E: anders.backstrom@humm.se
W: www.humm.se

Se alla nyheter »

Anders Bäckström ,COO Humm på Europe AB.

Anders Bäckström ,COO Humm på Europe AB.

Hälsosamt med Humm Kombucha.

Hälsosamt med Humm Kombucha.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK