HUMM EUROPE AB, GÄVLE

HUMM EUROPE AB, GÄVLE

HUMM EUROPE AB, GÄVLE

Humm Kombucha är en naturlig, ekologisk och hälsosam dryck som tillverkas i en process där te fermenteras och kolsyras. Drycken har höga värden av vitaminer, aminosyror och antioxidanter. Med sin låga sockerhalt har den efter lanseringen i USA också tagit stora marknadsandelar från läsk, juice och energidrycker.

Humm Europe AB:s målsättning är att drycken ska bli den största ekologiska Kombuchan i norra Europa. Bolaget mottog ett stipendium ur den Ahlgrenska donationsfonden vid utdelningen i december 2017, då för satsningar i Norden och Centraleuropa. Nu är fokus vänt mot Storbritannien, Tyskland och Baltikum. Anslaget från fonden ska denna gång användas till bland annat marknadsundersökningar, butiksdemonstrationer, mässdeltaganden samt anpassning av flasketiketter för de nya marknaderna.

Sedan november 2017 driver Humm Europe AB en ny och egen produktion av Kombucha i Gävle. Anläggningen tros i framtiden kunna ge 25-30 jobb.

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK