Intresset för Ahlgrenska Donationsfonden ökar.

Intresset för Ahlgrenska Donationsfonden ökar.

Intresset för Ahlgrenska Donationsfonden ökar

Sedan lanseringen 2014 har intresset kring Ahlgrenska Donationsfonden ökat i länet och när nu utdelning sker för tolfte gången har sju aktörer beviljats ekonomiskt stöd för sina planerade expansioner. Fondens medel skall enligt stadgarna främja internationell handel samt gärna stipendiater som tänker innovativt och annorlunda.

Följande aktörer har beviljats ekonomiskt stöd.

Health Textiles
HealthTextiles i Gävle utvecklar ett tyg som är miljövänligt och bekvämt men också antibakteriellt. Tyget TorTex består av en blandning olika fibrer som genomgått en komplex teknologisk process. Bidraget kommer att användas till en marknadsundersökning för planering av kommande etablering i Spanien samt Polen.

Humm Europe
Humm Europé producerar Kombucha i sin produktionsanläggning i Gävle. Kombucha är en naturlig, ekologisk och hälsosam dryck som tillverkas i en process där te fermenteras och kolsyras. Drycken har höga värden av vitaminer, aminosyror och antioxidanter. Med sin låga sockerhalt har den efter lanseringen tagit marknadsandelar från läsk, juice och energidrycker.
Bidraget kommer att användas till att fortsätta kommunicera, marknadsföra och ta nya marknadsandelar med produkten Humm Kombucha i norden och UK med tillverkning i Gävle

Zutobi
Bolaget erbjuder en digital utbildningsplattform för körkort som i dagsläget erbjuds på följande marknader USA, England, Australien, Sverige, Frankrike och Tyskland. Plattformen finns idag tillgänglig på webben www.zutobi.com samt som app på App Store
(iPhone) och Google play (Android).

Bidraget kommer att användas till att bredda utbudet av kurser i USA för att även erbjuda Lastbilskörkort samt MC-körkort.

Trainparts Sweden
Bolaget som finns i Bollnäs bedriver underhåll, ombyggnad och nytillverkning av bladfjädrar, buffertar och draginrättningar till järnvägsfordon. Detta gör Trainparts till en komplett leverantör av utrustning till tågvagnar.
Bidraget kommer att användas till en aktivitet med syfte att undersöka förutsättningar för företagets produkter och tjänster i UK.

App Star
Arbetar i Gävle med att förenkla och effektivisera företags försäljnings- och varumärkesarbete genom digitala tjänster/produkter. De tjänster som erbjuds är internationella visuella säljappar och virtuella mässor/kundevent.
Bidraget kommer att användas till att knyta spetskompetens kring 3D området till bolaget för att utöka antalet uppdrag när det gäller virtuella mässor.

Action Partner
Företaget startade 2005 i Gävle med syfte att producera lösningar av exponeringsmaterial och förpackningar för leverantörer till dagligvaruhandel, Servicehandel, även Out of Home marknaden i Norden.
Bidraget kommer att användas till att fortsätta bearbeta nuvarande kunder och deras nordiska systerföretag, samt identifiera och investera i att utöka Nordiska kunder.

Nitiu
Nitiu i Gävle utvecklar tekniska lösningar för vätgas med ambition om att skapa konkurrensfördel för regional industri-gärna med att bidra till lösningen för vår klimatomställning. De möjliga lösningarna är många och marknaden för produkterna är global. Bolaget fokuserar förnärvarande på lösningar inom energilagring som kommer att vara en av de stora utmaningarna och möjligheterna som vår region, vårt land och vår värld behöver åstadkomma inom rimlig tid.
Bidraget kommer att användas till resurssättning för färdigställande av moduler samt att upprätta kanaler mot en internationell marknad.

 

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK