2019 års stipendiater med dåvarande ordförande Ove Anonsen sittande i mitten.

2019 års stipendiater med dåvarande ordförande Ove Anonsen sittande i mitten.

Möjligheter att växa med Ahlgrenska Donationsfonden

Robert & Anita Ahlgrens Donationsfond ska stödja och uppmuntra företag, organisationer och privatpersoner i regionen att växa på nya marknader utanför Sverige. Sedan lanseringen 2014 har intresset kring Ahlgrenska Donationsfonden ökat i länet och när utdelningen skedde för 2020 beviljades sju aktörer ekonomiskt stöd för sina planerade expansioner.

Fondens medel skall enligt stadgarna främja internationell handel samt gärna stipendiater som tänker innovativt och annorlunda. Har ni planer på att expandera utanför Sveriges gränser? Då är ni välkommen att ansöka om ekonomiskt stöd för er satsning.

Fakta om Ahlgrenska Donationsfonden

- Lanserades 2014 efter en donation av Robert och Anita Ahlgren. Fonden har ett sammanlagt värde på drygt 40 miljoner kronor och är en av regionens större.
- I och med detta anslag har fonden delat ut närmare sju miljoner kronor till 38 av länets företag inom vitt skilda branscher.
- Familjen Ahlgrens anda var viktig för bildandet av donationsfonden. Familjen var entreprenörer som inte gjorde som alla andra. Deras vilja var också att premiera regionala företag med en vilja att säkerställa befintliga arbetstillfällen på hemorten och som satsar för att växa.
- I samarbete med Mellansvenska Handelskammaren verkar fonden inom Gävleborg. Såväl enskilda personer som instutioner (företag och organisationer) är välkomna att söka.
- Nästa period för ansökningar till den Ahlgrenska Donationsfonden stänger 31 oktober 2021
- Ansökan sker här på fondens hemsida https://ahlgrensdonationsfond.se/ansokan

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK