ÖVRIGA ANSLAG 2019

Ebjur 
Ebjur, med säte i Hudiksvall, har under varumärket Törstig utvecklat en helt alkoholfri, destillerad skandinavisk gin. Den är helt ekologisk och gjord på en unik ginblandning innehållande de klassiska ginsmakerna enbär och citrusskal, kombinerat med lavendel, lönnbark och granskott från Hälsingland.  
Bidraget kommer att användas till en etablering på den amerikanska marknaden med tonvikt på Kalifornien, där efterfrågan för produkten är i kraftig tillväxt.  

Jemedic 
Jemedic är ett svenskt företag baserat i Gävle med tillstånd av Läkemedelsverket att tillverka välsmakande läkemedel i form av mjuka pastiller och gelebjörnar. Tack var den unika kombinationen god smak och bra effekt tas produkterna emot mycket positivt av marknaden. Företaget grundades 1995 och var ett av de första i världen att tillverka läkemedelspastiller.  

Bidraget kommer att användas till ett globalt affärsutvecklingsprojekt. 

Taste Of Sound 
Taste of Sound AB, är Sveriges första bolag som specialiserar sig på att producera musik som förstärker smaken på mat och dryck. Genom att använda resultat från den multisensoriska forskningen, skapar de upplevelsemiddagar och event för såväl företag som den gastronomiskt intresserade livsnjutaren. Bidraget kommer att användas till översättning av företagets bok till engelska för att nå en internationell marknad. 

Borg Innovation 
Borg Innovation i Gävle skapar idag 3D-animationer, 3D-illustrationer och interaktiv 3D, på uppdrag av många olika typer av företag, stora som små. Borg Innovations affärsidé är att göra det svåra enkelt, genom innovativa, enkla och effektiva webblösningar. I första hand med en egen webbapplikation vid namn Borg3D. Bidraget kommer att användas till översättning av företagets webb till engelska samt lansering av produkten under världens största industrimässa. 

Nitiu 
Nitiu utvecklar tekniska lösningar med ambition om att skapa konkurrensfördel för regional industri-gärna med att bidra till lösningen för vår klimatomställning. De möjliga lösningarna är många och marknaden för produkterna är global. Bolaget fokuserar förnärvarande på lösningar inom energilagring som kommer att vara en av de stora utmaningarna och möjligheterna som vår region, vårt land och vår värld behöver åstadkomma inom rimlig tid. 

Bidraget kommer att användas till resurssättning för färdigställande av moduler samt att upprätta kanaler mot en internationell marknad. 

Månses Design 
Månses Design är ett företag med koncept för det dukade bordet som även designar sina egna produkter. Verksamheten ligger i Stugsund, Söderhamn där även konceptbutik där möjlighet att prova produkter samt möjlighet för kunder att använda vårt porslin och få en god känsla av våra produkter erbjuds.  

Bidraget kommer att användas till att utreda och förbereda sig för att etablera varumärket Månses Design i det nya kundsegmentet HORECA (hotell och restaurang) främst i länderna Frankrike, Österrike samt Schweiz. 

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK