Trainparts vill nå ut i Europa

Trainparts vill nå ut i Europa

Trainparts vill nå ut i Europa

Robert & Anita Ahlgrens Donationsfond stödjer och uppmuntrar företag, organisationer och privatpersoner att växa på nya marknader utanför Sverige. Företagsbladet intervjuar några företag som tidigare erhållit stöd från fonden. Här vänder vi oss till Göran Forsberg på Bollnäsföretaget Trainparts.

Vad gör ert företag och vilka är era affärsområden?
– Vi renoverar och ny tillverkar delar till tågindustrin, främst godsvagnar. Har även lager av slitdelar som vi säljer i Skandinavien och köper i Europa. Skandinavien och till viss del Tyskland är våra affärsområden.

Hur kom ni på affärsidén?
– Det här är ett avknoppat företag från när SJ var stor i Bollnäs. Började som Bollnäs Fjäder för att sedan byta namn till Trainparts Sweden AB när man började jobba med andra artiklar än fjädrar. Idag har vi åtta anställda.

Vad betyder stödet från Ahlgrens Donationsfond för er verksamhet?
– Inget för tillfället då pandemin inte gett oss möjlighet att besöka eventuella kunder i Storbritannien. Vårt mål är att tillsamman med Business Sweden finna tänkbara kunder där. Besök kommer att ske så fort vi får tillåtelse.

Hur ser framtidsplanerna ut?
– Ska vi bli större så måste vi ut i Europa, vi har i princip alla kunder som finns i Skandinavien. Vårt mål är så klart att växa.

Har ni något övrigt att berätta om verksamheten?
– Detta är en väldigt miljövänlig process. Vi återanvänder i princip 90 % av det material som kommer till oss för renovering. Känns väldigt skönt att få detta ”stipendium” då det är kostsamt för ett litet företag att slå sig in på den Europeiska marknaden.

Namn: Göran Forsberg
Ålder: 63 år.
Titel: VD/ägare.
Hemsida: www.trainparts.se

Joe Formgren · Presstjänst.se
Foto: Simon Matthis

Fakta om Ahlgrenska Donationsfonden
- Lanserades 2014 efter en donation av Robert och Anita Ahlgren. Fonden har ett sammanlagt värde på drygt 40 miljoner kronor och är en av regionens större.
- I och med detta anslag har fonden delat ut närmare sju miljoner kronor till 38 av länets företag inom vitt skilda branscher.
- Familjen Ahlgrens anda var viktig för bildandet av donationsfonden. Familjen var entreprenörer som inte gjorde som alla andra. Deras vilja var också att premiera regionala företag med en vilja att säkerställa befintliga arbetstillfällen på hemorten och som satsar för att växa.
- I samarbete med Mellansvenska Handelskammaren verkar fonden inom Gävleborg. Såväl enskilda personer som instutioner (företag och organisationer) är välkomna att söka.
- Nästa period för ansökningar till den Ahlgrenska Donationsfonden stänger 31 oktober 2021

För mer information se ansökan >>

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK