VÄXBO LIN AB, BOLLNÄS

VÄXBO LIN AB, BOLLNÄS

VÄXBO LIN AB, BOLLNÄS

Stöd från Ahlgrenska donationsfonden för att bearbeta den tyska marknaden

Växbo Lin verkar med sin fabrik och butik på en plats där linne producerats i århundraden. Ägarna, Jacob och Hanna Bruce, har inte bara lyckats med att bygga upp en fabrik med svensk arbetskraft i en tid då industrin förlagt mer och mer produktion utomlands – de har också på sina nio år lyckats tredubbla omsättning och fördubbla personalstyrkan.

– Under våra år i företaget har vi alltid haft som mål att försöka lansera oss på en ny marknad, och det enligt en strategi som vi själva utarbetat. Men som liten tillverkande industri tar den dagliga verksamheten alltid så mycket tid, det mer strategiska arbetet blir tyvärr inte prioriterat, säger Hanna Bruce.
– Men nu har vi, med hjälp av Business Sweden, identifierat Tyskland som en potentiell marknad för oss. Många tror att vi och våra produkter skulle passa där då det finns ett intresse både för svensk design och miljövänliga naturmaterial, fortsätter hon.
– Kontakter med ett trettiotal potentiella kunder är idag etablerade och redan vecka 12 reser Växbo Lin på de första personliga besöken för att visa sin kollektion.
– Vi fick tips att söka pengar från Ahlgrenska donationsfonden och idag känns det som vi vunnit högsta vinsten på lotto. Nu har vi öronmärkta pengar för vår satsning; vårt material ska översättas, vi behöver experthjälp och vi ska resa på besök till ett antal handplockade kunder, säger Hanna Bruce.
– Och vi tror verkligen på det här. Vi är ett litet företag och kommer vi in rätt på den tyska marknaden, på de rätta områdena, behöver vi inte ta så stora marknadsandelar för att det ska ge positiva resultat i vår verksamhet.

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK